Fördelar med att rekrytera internt | Undutchables

5 skäl till varför intern rekrytering är bra för ditt företag

Categorie: Business

Du kan självklart anlita en rekryteringsbyrå för att hitta nya medarbetare. Det finns många fördelar med varför ett företag skulle konsultera ett rekryteringsföretag för deras rekryteringsbehov. Men om du av någon anledning väljer att ta en annan strategi, till exempel du inte har budgeten, eller om du letar efter någon som känner företaget rakt igenom, det är inte en dålig idé alls att dela den lediga tjänsten internt. I detta blogginlägg nämner vi ett antal skäl till varför intern rekrytering kan vara till hjälp för ditt företag.

1. Internrekrytring sparar kostnader

Att kostnaderna blir lägre är oerhört viktigt för organisationer att rekrytera internt. Den lediga tjänsten kan cirkuleras via post, personaltidning eller "word of mouth". Organisationen och/eller HR-avdelningen känner ofta redan medarbetaren eller informationen kan hämtas snabbt via chefen. Slutligen är utbildningsperioden relativt kort och kan bli billigare eftersom det kommer att krävas mindre utbildning.

2. Kandidaten känner företaget

Befintliga medarbetare är redan bekanta med organisationens interna processer och policyer, vilket innebär att on-boarding kostar mindre tid (och pengar). Dessutom är de bekanta med kulturen på kontoret, vilket gör det enkelt för dem att starta en ny position. Med andra ord kommer denna kandidat att få färre problem med anpassningen och kommer att behöva en relativt kort utbildningsperiod.

3. Interna befordringar främjar karriärutveckling

När någon främjas internt, det ökar förtroendet och uppmuntrar dem att vidareutveckla sin yrkeskarriär. Belöna människor som har visat sitt värde för företaget motiverar också andra anställda att öka sin produktivitet och förbättra sina resultat.

4. Professionella framsteg ökar engagemanget

Nyckeln till att behålla medarbetare är att stimulera motivation och engagemang. Intern rörlighet uppmuntrar anställda att arbeta hårt och känna sig ständigt utmanade, och bekräftar den högsta ledningens förtroende för sina anställdas förmåga. Resultatet blir att medarbetarna känner sig värderade och delaktiga.

5. Intern rörlighet är bra för företagets rykte

Intern rörlighet är inte bara fördelaktigt för företaget och de anställda, utan även för arbetsgivaren som varumärke. Intern rörlighet ses som ett attraktivt drag för externa kandidater eftersom det visar att företaget belönar sina egna anställda och stimulerar till intern inlärning och karriärutveckling.

Företag som kan locka de bästa talangerna och främja intern rörlighet kommer att ha en mer motiverad och engagerad arbetskraft, vilket leder till större inverkan på företagen.

Internrekrytering kan därför ha många fördelar och är säkert ett bra alternativ om du har en begränsad budget eller om du medvetet väljer en befintlig anställd i ditt företag av andra skäl. Har du inte en lämplig kandidat i huset eller föredrar du att lägga ut rekryteringen av ny personal? Inga problem. Kontakta oss gärna så att vi tillsammans kan se vad vi kan göra för varandra.

This article is also available in English: 5 reasons why internal recruiting is good for your business.

Share

Become a member

Would you like to receive our Undutchables Newsletter? In this newsletter we will give you guidance on working in the Netherlands or in Sweden and working with internationals, let you know about upcoming events and share interesting articles. 

Candidate
Customer