Rekrytera själv eller ta hjälp av en… | Undutchables

Rekrytera själv eller ta hjälp av en rekryteringsfirma? Vad kostar det att inte tillsätta en ledig tjänst i tid?

Detta är kostnaderna för att inte tillsätta en ledig tjänst i tid

Varje företag måste ta itu med personalomsättningen. Eller verksamheten går så bra att ytterligare personal behövs. Eftersom du inte vill att arbetet ska stanna upp, vill du naturligtvis anställa ny personal för dessa positioner så snabbt som möjligt. Förutom att det arbete som måste göras nu väntar ett tag, eller nuvarande anställda upplever för mycket arbetstryck, kostar det också mycket pengar att ha en öppen ledig tjänst. Innan du själv börjar rekrytera ny personal är det viktigt att veta vilka direkta och indirekta kostnader det handlar om. Vi listar dessa kostnader nedan, och tipsar om hur du kan hålla dessa kostnader så låga som möjligt.

De direkta kostnaderna för att rekrytera ny personal

Låt oss komma till sakens kärna. Att rekrytera en ny anställd kommer att kosta dig i genomsnitt SEK 40 000 till SEK 60 000. Här är en översikt över hur dessa kostnader beräknas:

  • Arbetskostnad (egen rekryterare / HR-anställd, baserat på 2 veckor) SEK 16 000
  • Placering av lediga tjänster på olika jobbsökar sidor: från SEK 25 000
  • utbildning och uppstart av den nya medarbetaren: SEK 50 000
  • Övriga omkostnader: SEK 20 000

Beroende på erfarenhet och kunskap hos den som ansvarar för att anställa ny personal kan timmarna bli fler och därmed öka kostnaderna ännu mer.

Exempel på beräkning

I följande exempel visas vad det kan kosta dig extra per dag om en ledig tjänst förblir öppen.

Antag att vakansen gäller en position med en lön på SEK 450.000 per år. I allmänhet genererar anställda en omsättning på 1 till 3 gånger sin årslön. I det här exemplet kommer vi därför att använda 2 som multiplikator (den genomsnittliga omsättningen, gånger årslönen, som en anställd genererar för ett företag per år) och anta att ett år har 220 arbetsdagar. SEK 450.000 / 220 = SEK 2045. SEK 2045 x 2 = SEK 4090 per dag. För en 5-dagars arbetsvecka, detta summerar upp till SEK 20 450 per vecka. Som ni ser kan kostnaderna gå upp mycket snabbt utan att position blivit tillsatt.

De indirekta kostnaderna för en ledig tjänst

Utöver ovanstående kostnader, som har direkt samband med placering och tillträdelse av en ledig tjänst, finns det också indirekta kostnader som man måste tänka på. Öppna, lediga tjänster kommer också att påverka de nuvarande medarbetarna inom ditt företag. Det arbete som finns måste göras. Detta ökar arbetsbördan och medarbetarna kan bli överbelastade när man låter det ta för lång tid att fylla den lediga tjänsten. Om du förlorar en anställd som ett resultat av det, kommer dina kostnader för lediga jobb att fördubblas. Dessutom kan en ledig tjänst som har varit öppen för länge kosta dig kunder. Eftersom det tar mer tid att göra samma jobb, kan kunderna bli otåliga och byta till konkurrenten och få vad de förväntar sig snabbare.

Dessutom kan en långsam rekryteringsprocess, som utförs av en oerfaren medarbetare, till exempel, få dig att förlora toppkandidater som tar andra jobb istället. Som ett resultat riskerar du att anställa en anställd av sämre kvalitet, vilket i slutändan kommer att kosta dig extra tid och pengar för att korrekt lösa det och hålla den ombord i företaget.

Håll dina kostnader så låga som möjligt genom att arbeta tillsammans med en rekryteringsbyrå

Att tillsätta en ledig tjänst kostar därför mycket pengar trots allt. Men ju längre denna vakans är öppen, desto mer kommer det att kosta dig. Så tricket är att hålla tidsramen för en öppen vakans så kort som möjligt. Som du kanske vet, arbete görs mycket enklare och snabbare av människor med mycket erfarenhet. De måste lära sig mindre, ta reda på mindre, känna till verktygen utan och innan och när det gäller rekrytering har rekryterare också ett mycket stort nätverk, vilket gör det betydligt enklare att hitta en lämplig kandidat. Att ta hjälp av ett rekryteringsföretag, med erfarna rekryterare, kan kosta dig pengar, men i de flesta fall kommer det i slutändan att kosta dig mindre pengar än om du skulle rekrytera personal själv.

Vi på Undutchables Sweden intervjuar proaktivt kandidater som kan vara av värde för ditt företag. Som ett resultat har vi möjlighet att kontakta lämpliga kandidater idag för att fylla din öppna lediga tjänst med den bästa medarbetaren så snabbt som möjligt. Nyfiken på möjligheterna och naturligtvis kostnaderna?

Välkommen att kontakta oss och förhoppningsvis kan vi hjälpa varandra snart.

Become a member

Would you like to receive our Undutchables Newsletter? In this newsletter we will give you guidance on working in the Netherlands or in Sweden and working with internationals, let you know about upcoming events and share interesting articles. 

Candidate
Customer